27 februari 2006

Hiphop en Beatles

Woensdag 1 maart organiseert SWAP van 14u tot 17u een workshop Hiphop in het jeugdhuis. Iedereen mag deelnemen en er zijn nog enkele plaatsjes vrij! Info en inschrijvingen via delochtink@gmail.com.

Zaterdag komen er een paar bekende muzikanten langs om een exclusieve set te spelen op ons podium. Helder Deploige, Sjoerd Bruil, Pascal Deweze en Gino Geudens verdienden hun sporen reeds bij bands zoals Metal Molly, Sukilove, Helder, Chitlin' Fooks en Bettie Serveert en brengen nu onder de noemer Crab Four een hele reeks songs van de Early Fab Four (de rode van de Beatles zeg maar). Komt dat zien, komt dat zien! Het is het allerlaatste optreden van Crab Four nadat er voorheen enkel optredens in Nederland zijn geweest. Niet te missen dus!


23 februari 2006

Lochtink tapploeg

De Lochtink is vier dagen in de week open en dat wil zeggen dat er ook altijd medewerkers in het jeugdhuis moeten zijn om toog te doen. Er is een lijst opgemaakt van de "regelmatige" tappers en die telt momenteel zo'n veertig namen. Bedoeling is om met die personen de tooglijsten iedere keer vol te krijgen.

Zie je het ook wel zitten om regelmatig eens achter de toog te staan? Dat kan! Gewoon je naam op de taplijsten zetten en je bent vertrokken. Maar misschien is het wel aangewezen dat je eerst eens een rondleiding krijgt. Kwestie van alles te weten staan. Vanaf maart starten we daarom met een vaste "tappersopleiding" die iedere eerste zaterdag van de maand zal georganiseerd worden. Vraag om meer info: delochtink@gmail.com.

Een jeugdhuis is er vóór en dóór de jongeren. Dat wil zeggen dat iedereen er zijn wildste ideeën kan en mag uitwerken, maar dat er ook inspanningen moeten geleverd worden om die ideeën daadwerkelijk te realiseren. Achter de toog staan is één van de essentiële zaken die moeten gebeuren om een continue werking te garanderen. Steek dus die handen uit de mouwen! Je zult er ongetwijfeld voldoening uit halen en plezier aan beleven! Want draai of keer hoe je het wilt: het is gewoon wijs om mee te helpen in een jeugdhuis!

Carnaval!

Komende vrijdag organiseert de Lochtink i.s.m. het Jeugdrodekruis een carnavalsfuif. In laatste instantie is daar nog een optreden aan gekoppeld van de coverband Smashdance. Ambiance verzekerd!


Mocht je je al een beetje willen inleven kan dat tegenwoordig probleemloos via het wereldwijde web: www.carnavalkanaal.be. Rechts staat een menu "luister live". 24u/7d nonstop carnavalhits! Allen daarheen!

20 februari 2006

Medewerkersvergadering

Nu zaterdag is er om 18u een medewerkersvergadering. We gaan pizza serveren tussen de discussies door, dus er moet worden ingeschreven! Dit kan op de lijst achter de toog of via mail: delochtink@gmail.com.

Probeer langs te komen want er is zeer veel te vertellen!

De WG Bar komt trouwens ook samen nu zaterdag. Om 16u. Alle tappers welkom!

WG Activiteiten tenslotte overlegt komende zondag om 19u30.

Het voorbije weekend was de LumberRoom van zaterdag een absolute voltreffer maar zaten we opnieuw in de miserie met onze wc's ... Een oplossing dringt zich op ... Personen die voorstellen hebben: laat je horen!

16 februari 2006

Filip Kowlier komt NIET naar de Lochtink

Overal weerklinkt het gerucht dat Filip Kowlier binnenkort naar de Lochtink komt. In de werkgroep Optredens halen ze echter hun schouders op. Geen kat die weet hoe het komt dat deze roddel de ronde doet, maar hoogstwaarschijnlijk is de verwarring ontstaan door het optreden dat Crab Four zal doen op 04 maart.

Crab Four is een Beatles coverband en één van de bandleden (Helder Deploige) speelt regelmatig mee met Kowlier. (Een beetje info over Crab Four vind je hier.) Maar voor alle duidelijkheid: Kowlier zelf komt NIET!

Onze voetballers

De Lochtink minivoetbalploeg behaalde een tweede plaats op het Keti&Aspi minivoetbaltornooi van chiro Sint-Jozef. Er deden in totaal twaalf teams mee. Eindstand en foto's op www.chirosintjozef.be. Ook zin om eens een balletje te trappen? Laat het weten! We doen regelmatig mee met tornooitjes en hoe meer zielen ...

13 februari 2006

De Lochtink in de shit ...

Jeugdhuis de Lochtink zit nu bijna 10 maanden in het gebouw in de Dullaert en er zijn al altijd een paar problemen geweest met het sanitair. (Verstoppingen en overstromingen) De laatste tijd hadden we echter vooral op drukke momenten steeds meer en meer problemen. Vorige week werden daarom alle leidingen reeds voor de derde keer in 2006 uitgekuisd. Ook alle wc's zijn ondertussen meermaals nagezien.

Maar het mocht niet baten ... zaterdag om 21u15, tijdens het eerste optreden van de avond, stonden de wc's opnieuw op overstromen. In allerijl werd er een wc-wagen opgebeld en die was in een mum van tijd ter plaatse. Wat bleek nu na een uur: ook de straatriolering kon het water niet meer slikken en begon te overstromen ...

Er twee mogelijkheden ... of de Lochtink-gangers hebben ENORM dikke pis, of er zit een buisje verstopt onder de straat. Dat zal moeten opgelost worden maar voor de moment zitten we dus wel in de shit. Vooral letterlijk dan. Want voor de rest gaat het goed met de Lochtink! Bijna 250 leden, activiteiten die veel volk trekken (nu zaterdag 175 betalenden!!), medewerkers die stilaan hun draai beginnen vinden, ... En ook als we eens naar buiten komen om wat aan sport te doen behalen we mooie resultaten. Zo werden we dit weekend tweede op het minivoetbaltornooi van Chiro St-Jozef. Way 2 go!

Update: de mannen van Liar vonden het fijn zaterdag! Volgende quote komt van hun site:


11/02-Eeklo show
2/12/2006

Thanx to the Eeklo kids for making this an incredible show, waay better than the lame Ieper show the day before. Thanx.

05 februari 2006

Lochtink film

Wie ziet het zitten om een filmpje te maken over de Lochtink? We kunnen meedoen aan een wedstrijd georganiseerd door vzw plan b. Alle info op www.sentseamateurfilm.tk.

Wat hebben we nodig? Een scenario, acteurs en actrices, een camera(ploeg), enz ...

Wie doet mee? Creatief bezig zijn met beeld is enorm plezant ... Laat u gaan!

02 februari 2006

Werkgroepnieuws

De werking van de Lochtink bestaat uit zes werkgroep. En waar zijn die momenteel zo mee bezig? Een overzicht!

WG Activiteiten
* Deed een update van z'n medewerkers en draait op volle toeren.
* Omvat ook "Optredens" en "Promo".
* Alle activiteiten via www.lochtink.be.

WG Bar
* Nam de tapinstallatie onder handen (is compleet vernieuwd!).
* Is van plan om nieuwe drankbonnen in gebuik te nemen.
* Is van plan om binnenkort iets aan de structuur van de werkgroep te veranderen.
* Er komt een nieuwe sigarettenautomaat (één die teruggeeft)

WG Internet
* Actiever dan ooit! Er is toegang tot het internet in het jh en er is een deftig webteam gevormd.
* Er is een LAN op 25 en 26 februari.

WG Muziek
* Is op zoek naar een paar "verdwenen" cd's.
* Actief bezig om structuur in dj werking te krijgen

WG Technische Ploeg
* Er wordt constant aan gewerkt aan de electriciteit in het jeugdhuis.
* Binnenkort wordt een compleet nieuwe belichting (!!) geïnstalleerd.

WG Vormgeving
* Er wordt gewerkt aan een standaard maandaffiche

01 februari 2006

We hebben internet!

Vanaf vandaag kan men in de Lochtink gratis en voor niets surfen op het wereldwijdeweb! Check it out! Deze middag zijn ze trouwens ook de wc-afvoerleidingen komen ontstoppen en morgen komen ze onze tapinstallatie herstellen. Tegen het weekend hebben we precies een nieuw jeugdhuis!

Mensen die van tijd eens een affiche willen gaan plakken ... Wij hebben er in overvloed! Aan het mededelingenbord liggen een stuk of honderd stuks klaar om verspreid te worden. Help ons een handje want hoe meer reclame, hoe meer volk. En dat is altijd plezant.

Langs deze weg ook nog een oproep aan de tappers van de Lochtink: zet u aub eens op de lijsten want de laatste weken zijn het meestal dezelfde mensen die toog doen ... en dat is ook niet de bedoeling.