29 oktober 2007

Vorige zaterdag in de Lochtink ...


De eerste die de twee zangers herkent krijgt een pint!


Enkel voor echte mannen!

25 oktober 2007

DOWNLOAD - Gieterman Soundsystem Set

Download HIER de set van Gieterman Soundsystem tijdens de dj-contest van 27/04/07 in jh de Lochtink. (Gieterman eindigde toen trouwens eervol op de laatste plaats ...)

Nadat ge op de link geklikt hebt moet ge daar eerst rechts bovenaan een kort woordje invullen om te kunnen downen. Tis een bestand van ongeveer 75 Meg.

Enjoy!

Bij de weg:

17 oktober 2007

Kaaifeesten

Tijdens de Kaaifeesten werden rare ontdekkingen gedaan in De Lochtink.







<- Er zaten beestjes in de frigo.










Magneta heeft nu ook de kracht om zichzelf onzichtbaar te maken ->





<- Tom heeft graag een vinger in zijn gat, ik steek mijn vinger er liever niet meer in.






Het nieuws dat ik mijn vinger voortaan thuis hou kwam hard aan ->




http://picasaweb.google.com/delochtink/Kaaifeesten200702

15 oktober 2007

Message from Lorenzo

vriendjes, vriendinnetjes en willem,

na een weekje new york en een weekje boston, zit ik nu in toronto, canada voor een week.
new york was wel in orde, alleen wa eenzaam, nog maar net vertrokken en zo op mijnen allenen in zo ne grote stad... en de mensen zijn der ook redelijk afstandelijk.
wel een paar leuke dingen gedaan; een paar punk/hardcore shows (in brooklyn en lower east side), liberty en ellis island, central park, empire state building, time square,... dus voornamelijk de toerist uitgehangen. de meeste plaatsen in new york zijn wel redelijk veilig, ook 's nachts, zolang da je natuurlijk ni mee u geld loopt te zwaaien... alhoewel dak denk da je 's nachts beter ni te veel op uwen allenen rond moet gaan lopen in queens of the bronx. brooklyn is volgens mij beter, daar ben ik rond een uur of 3 ne keer doorgemoeten, en niets van problemen gehad. ik denk dat het beeld dat je krijgt van de films en tv redelijk overdreven is...
boston was wel beter,en ne veel mooiere en properen stad dan new york, een leuker hostel, en mee da we redelijk ver vant centrum zaten bleef iedereen 's avonds int hostel pinten drinken, dus veel meer contact gehad mee andere reizegers... . ook zijn we een paar keer uitgeweest in downtown boston, wa dak alleen maar kan aanraden! de vrijdag en zaterdag zijn we steeds naar "the tequila rain" geweest, ne super coole club. geen dresscode en zo, en een beetje van alles op vlak van muziek. natuurlijk ben ik ook hier naar een paar optredens geweest. de eerste dag dak der was ben ik naar een optreden geweest van IxRxA, ne punkgroep uit colombia, super coole mensen, khad ze ontmoet in new york op hun optredens daar, en ze hadden mij uitgenodigd om in boston ook ne keer af te komen... bleek da optreden bij een paar punkers thuis in hunne kelder te zijn (de groep wist da ook ni), twast der een beetje, voor de gene diet kennen, zoals in de ruine, maar dan veeeeeeel vuiler. en de laatste dag naar ne benefiet voor een of ander skatepark. doomriders speelde daar,een ook paar coole nieuwe groepen leren kennen int genre van amen ra. voor de liefhebbers: bloodhorse, backstabbers inc, baroness.
in tegenstelling tot de usa, moogt ge canada dus wel binnen zonder een bewijs da je ook van plan zijt om weer te vertrekken... wel moet ge opgeven hoe lang ge van plan zijt om te blijven, maar ge moogt dan ook gene dag langer blijven.
van boston naar toronto is het ongeveer een uur en half vliegen. ongeveer halfweg, vliegt ge over de niagara watervallen. vanuit de vlieger zag da der ni zo groot uit, maar kpeis dat wel iets anders zal zijn alsk der vlakbij sta, wa dak morgen van plan ben...
vandaag (dinsdag) ben ik naar de cn toren geweest, met z'n 553,33m het hoogste gebouw ter wereld. het hoogste punt dat voor het publiek open is, de skypod, is wel "maar" op 447m. spijtig genoeg wast redelijk bewolkt, dus kon ik niagara en rochester in new york niet zien. wat naar he tschijnt op heldere dagen wel het geval is. voor de rest heb ik hier nog niet veel uitgespookt, behalve wat site seeing met 2 engelsmannen die vorige week ook in boston waren en diek hier toevallig tegengekomen ben. woensdag of donderdag komt der nog ne engelsman, ne schot en ne australier naar ier die ook in boston waren vorige week... dus tzal weer een gezellig weekend worden (lees "een zwaar weekend").
voor de rest heb ik der nog geen idee van hoe de rest zal verlopen, misschien dat ik volgende week wel naar montreal of zo ga... kzal wel zien. echt lang op voorhand moe je toch ni plannen, ge kunt gewoon naar een station van greyhound gaan, en daar een ticketje kopen naar gelijk waar, voor relatief weinig geld. en der zijn verschillende bus maatschapijen die om ter goedkoopst zijn...
en nee, kben nog ni opgepakt, aangerand of overvallen. ge zie wel gans de tijd en overal politie rindrijden, maar nog geen last mee gehad. de enige ervaring diek der mee gehad heb was in boston mee ne taxidriver. hij was voorbij de straat gereden waardak moest zijn, dus ik riep 'ge zijt der voorbij', en hij van'okay, geen probleem kzal mij hier wel draaien' da mocht dus ni, en der reed juist ne combi voorbij. in ene keer diene combi achter ons mee zijn zwaailichten en sirene aan, wij stoppen, langs elke kant van de auto ne agent mee de zaklamp naar binnen aant schijnen. gelukkig hebben ze alleen maar diene kerel gecontroleerd en ni mij, want khad veel te veel gedronken...
voor foto's van al dit moois, kunt ge nog steeds op mijne site kijken: www.chapter-13.be alle weken zet ik ze der wel ne keer op.
doe iedereen de groeten en tot de volgende.
lorenzo

10 oktober 2007

Menselijke billboard

Vrijdag aanstaande moet onze eigenste voetbalploeg FC De Lochtink onze kleuren verdedigen tegen ZVC Hombré. Als we hen nu eens gingen aanmoedigen zoals in onderstaand filmpke...?

09 oktober 2007

Groente van de maand: Broccoli

Een tamelijk onderschatte groente is Broccoli. Tijd om daar verandering in te brengen.

"Broccoli ... mean, green, and obscene."

Volgens Wikipedia is Broccoli verwant aan bloemkool. Bij broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten. Bij bloemkool de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia). Van de groenten bevat broccoli de meeste glucosinolaten. Glucosinolaten zouden preventief tegen kanker werken.


KLIK HIER VOOR EEN BROCCOLI-SOUNDFILE!

KOOKTIP: OVENSCHOTEL VAN BROCCOLI EN GEHAKT
400 g gehakt, 1 kleine ui, 1 oude boterham geweekt in melk of 2 beschuiten, 1 ei, zout, peper, 1 tl paprikapoeder, nootmuskaat, 1 I bouillon (van 2 tabletten) 750 g broccoli, 400 g aardappelen, 30 g boter, 40 g bloem, 1 el fijne azijn, 2 tl suiker, 50 g geraspte kaas. Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen, geweekte brood (beschuiten), het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Vorm er balletjes van (bitterbalformaat) en kook ze in de hete bouillon gaar. Haal ze uit de bouillon. Kook de geschilde (in plakken gesneden) aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in dezelfde bouillon in 10 min. gaar. Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze samen met de gehaktballetjes om en om in een beboterde vuurvaste schaal. Maak een saus door de boter te smelten, de bloem erbij te doen en met het vocht al roerende te ver dunnen. Zoetzuur op smaak maken met de azijn, zout en peper en suiker en over de groente en gehakt schenken. Bestrooien met de kaas en de schotel in een voorverwarmde over van 200°C of gasovenstand 5 plaatsen tot een goudbruin korstje is verkregen (20-25 min.). Smakelijk!

01 oktober 2007

De avonturen van Cathy in Afrika - Deel 1

Onze Cathy Janssens zit momenteel in Uganda waar ze samen met Amy, een collega studente, haar stage vroedvrouw doet. Regelmatig stuurt ze mailtjes en misschien is het wel leuk om via het JH ook eens wat nieuws te brengen.

Bij deze al een stukje uit een mail van 25/09

Amy en ik hadden beiden een vrouw liggen (tweede kind) en beide op 8 cm (moeten tot 10 cm). Dus wij erom wedde wie eerst ging aan de slag kunnen gaan, hehe... Nu ja Amy haar vrouw begon eerst tekens te geven van te beginnen persen en ik had er geen erg in, tot Amy mij riep.... Ik dus achter het gordijn kijken en de vrouw was al druk bezig aan het persen, hoofd was er al helft uit en geen Amy te bespeuren???? Uit reflex bracht ik het kind natuurlijk ter wereld, aiaia geen handschoenen aangedaan omdat het kind er al bijna was en het was gewoon een reflex weet je.... Daar was Amy opeens, ze was een short gaan aandoen....oke.... De rest heeft zij overgenomen, ik vlug mijn handen gaan wassen en checken of het geen positieve was, fiouw gelukkig niet.... Man man ik moet er echt wel voor opletten maar was gewoon instinctief... Mijn moeder is een uurtje daarachter bevallen en ze was mij nu toch weer zo dankbaar... Eerst kwam ze met geld af, geweigerd natuurlijk maar daarachter (ben er nog niet goed van) sprong ze van t bed (moet je weten dat ze juist was bevallen e) en begon te knielen voor mij.... Voelde mij even beschaamd omdat ze dat deed maar dat is hun manier van danken en ik voelde mij zo gelukkig vanbinnen.... Zo lieve mensen.... Ik heb haar opgepakt en een dikke knuffel gegeven, de eerste vijf minuten liet ze mij niet meer los en resultaat is dat haar meisje Cathy noemt, als dat niet iets is om trots op te zijn.... Daarachter werd ik nu toch weer zo draaierig dat ik mij leggen slapen heb op een van de bedden die leeg was... Tot Amy mij kwam halen voor een volgende bevalling.... Ging effe strugger tot ik mij echt voor de eerste keer kwaad heb moeten maken op een vrouw... Dat kind moest er nu uit en ik mij kwaad gemaakt dat ze niet perste en wel moest persen... Is er uiteindelijk goed uitgekomen maar heb wel moeten helpen met een grote knip te plaatsen, tja als ze niet wou persen en het kind moest eruit..... Maar is mooi hersteld en je zag er niets meer van...

De mails zijn steeds een waterval van woorden en belevenissen en tonen hoe hard het leven ginder kan zijn. Maar ook de leuke momenten worden niet vergeten.
Je kan meer lezen in De Lochtink waar een papieren versie ligt in de "CathyBak" aan de toog.

Wil je Cathy zelf even een berichtje sturen, laat u volledig gaan: zattepullu2@hotmail.com
Haar kennende zal ze dat zeker appreciëren.

Labels: , , , ,