07 september 2006

Jongeren zwaaien de plak in de Lochtink!

Jeugdhuis de Lochtink vierde vorig weekend de start van het tweede werkjaar met een spetterend feestweekend. Een nieuw jaar wil ook zeggen: nieuwe voornemens! En die zijn er in overvloed. De grootste verandering is het feit dat de raad van beheer van vzw EnNU niet langer het dagelijks bestuur van het jeugdhuis op zich neemt. Sinds kort is die immers volledig in handen van de jongeren uit de kerngroep. De basisgedachte van het jeugdhuis “voor jongeren, door jongeren” wordt daardoor extra kracht bij gezet.


De kerngroep is een tweewekelijks overleg tussen alle trekkers van de verschillende werkgroepen die er zijn in de Lochtink. De kerngroep heeft nu ook z'n eigen voorzitter: Wesley Van Durme (22 jaar). Welke fuiven worden er gegeven? Welke muziekstijlen komen er aan bod? Wat doen we met lastige klanten? Vanaf nu zijn het de jongeren zelf die de touwtjes in handen hebben. Tot op een bepaalde hoogte natuurlijk. Want het bestuur van vzw EnNu blijft zich de financiële kant van de zaak aantrekken en staat de kerngroep altijd bij met raad en daad. Daarnaast is er ook nog de fulltime beroepskracht waarop steeds beroep kan worden gedaan.


Omdat die dagelijkse beslommeringen niet meer door hen moeten opgevolgt worden krijgen de EnNu-bestuurders (die evenwel nog allemaal medewerkers van de Lochtink blijven) nu ook de tijd om zich bezig te houden met projecten en initiatieven naast de jeugdhuiswerking. Zo zijn er oa plannen om actief werk te maken van repetitieruimtes in Eeklo.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage