27 december 2005

De Lochtink wint bierquiz!

Vorige vrijdag trokken enkele Lochtinkmedewerkers naar Lembeke om er de eerste bierkwis van 't Straatje Zonder Einde mee te doen.

Na een ronde of vijf bleken Willem D, Bart C en Ken B het beste bierteam te zijn. Proficiat!


En de Lochtink (/Manu) organiseert zelf ook nog eens een kwis. ZONDAG 08 JANUARI om 15u. Men zegge het voort!

Don't forget: op oudejaarsavond is het bij ons te doen!


23 december 2005

Medewerkersvergadering

WOENSDAG 28 DECEMBER - 19u:

MEDEWERKERSVERGADERING

Iedereen welkom!!!

Daarna kunnen we eventueel en masse naar de eindejaarsdank van de jeugdraad gaan. (Aan de Blokhutten vanaf 20u.)

22 december 2005

Watsgeburt?

Affiches. Er ligt nog een stapel te wachten om verspreid te worden, maar er zijn er ook al zeer veel weg! Merci aan Kim, Wendy, Heidi, Samme, Steffi, Jasmijn, Bert en Liza voor hun geplak!

Receptie. De jeugdraad stelt voor om iedereen van de Eeklose jeugdverenigingen eens in de bloemetjes te zetten en te danken voor de mateloze jeugdwerkinzet van het voorbije jaar. Iedere jeugdwerker (en dus ook de Lochtink-medewerkers) is daarom uitgenodigd op woensdag 28/12/05 om 20u aan de Blokhutten. Het is met een kampvuur, glüwein en hotdogs, dus allen daar heen!

Oudejaarsavond. Twintig personen komen al zeker eten, maar er kunnen er nog altijd een paar bij. Inschrijven aan de toog!

Optredens. De (sub)werkgroep Optredens draait op volle toeren. Volgende concerten liggen nu al vast: Mindless + Southern Voodoo (14/1), Days of Betrayal + Ex Inferis + Liar (11/2), CraB Four met oa Pascal Deweze (4/3) en Helder (8/4). En er zijn nog zaken hangende ... De Lochtink Rocks!

Activiteiten algemeen. Ik verwijs gewoon door naar het overzicht. Tot half maart is er zo goed of ieder weekend iets te doen ... Alleen de zondagmiddag blijft het meestal kalmpjes. Mensen die eventueel ideeën hebben: deel ze mede!

Evil Pony's. Dinsdag gaf Manu een interview weg op StuBru. Je kunt het hier herbeluisteren. De homepage van de Evil Pony's is terug te vinden op www.evilponys.be. Zonder de de.

The Difference. Behaalden een respectabele derde plaats in de Metalbash 2006. Info op www.metalbash.nl en www.the-difference.be

Tot de volgende!

20 december 2005

Laatste kans voor enquete!

De medewerkersenquete is bijna door iedereen meegedaan. Heb jij nog niets ingevuld? Doe het dan snel! Begin 2006 worden de resultaten bekendgemaakt.

Personen die nog een papieren versie liggen hebben: verscheur die en vul uw antwoorden online in.

KLIK: De Grote Lochtink Enquete

Tuner gezocht!!

Komende zondag zenden we vanaf 15u live de Tijdloze 100 van STUBRU uit. Nu was Murphy blijkbaar ook van plan om te komen want de radiotuner is kapot.

Wie kan zondag een tuner meebrengen? Ook met één of ander draagbaar ding waarmee we FM kunnen ontvangen zijn we al een stap vooruit. (Let wel: we moeten dat kunnen aansluiten op ons installatie!)

Help ons uit de nood!

(Personen die denken dat ze de tuner kunnen maken mogen zich ook altijd melden.)

Lochtink Allstars

Op 8 januari organiseert de Lochtink een nieuwjaarsreceptie i.s.m. de zondagsmarkt op 't Kaaike. Naast warme soep kan iedereen er ook komen genieten van een uniek optredentje van "The Lochtink Allstars". Deze namen duiken misschien op: Jo, Eva, Joba, Danny, ... Wie doet nog mee?

Hoe meer volk hoe wijzer. Bedoeling is een set van een groot uur te spelen.

Opgelet: optreden start om 10u. 's Morgens.

Komt dat zien!

17 december 2005

Bier proeven

Jeugdhuis 't Straatje Zonder Einde uit Lembeke organiseert op vrijdag 23 december een heuse bierquiz. Een paar Lochtinkmedewerkers vinden dat onze competitiegeest ons ertoe dwingt om daar aan deel te nemen. (En enkel onze competitiegeest, er moet daar niets anders achter gezocht worden.)

Vandaar deze oproep: wie wil het Lochtink-team vervoegen? Een team bestaat uit vier personen. Willem en Bart DM hebben al laten weten dat ze zich willen opofferen voor de goede zaak. Zijn er nog mensen? (Mail naar delochtink@gmail.com of reply op deze post.)

Om hoe laat dat het begint weten we nog niet goed maar geef alvast een seintje mocht je ook willen meedoen. Er zal vrijdag rond 19u30 vertrokken worden aan het jeugdhuis. Santé!

Snel nog iets anders: er liggen nog redelijk veel affiches voor de Tijdloze 100 en voor Oudejaarsavond in het jeugdhuis. Iemand die zich wil nuttig maken ... Ga en plak!

Update: we gaan donderdag om 18u30 met een hele bende gaan plakken. Afspraak in jh.
Vrijdag zal Bart C zich ook in de strijd werpen tijdens de bierquiz. Nog geïnteresseerden?

14 december 2005

Drukwerk

Er moeten weer een pak affiches gemaakt worden. Wie heeft zin om eens het één en het ander te ontwerpen?

Let me know! delochtink@gmail.com

What do we need?

- flyer voor uitnodiging nieuwjaarsreceptie op 8/1 : A5
- affiche voor optreden southern voodoo op 15/1 : A3
- affiche voor jeugdhuizentocht op 27/1 : A3
- affiche voor carnavalsfuif op 24/2 : A3
- drankbonnen voor carnavalsfuif : -
- webflyer voor LAN3 op 25-26/2 : A5

Een specialleke:
- iets voor VFJ in kader van gluren bij de buren editie 2006. Tegen ... heel binnenkort! Er is dus een beetje haast bij. Info bij Jurgen!

Coming up:
- affiche Tarantino Party begin maart
- affiche 1 jaar open eerste weekend van april : A3


Je kan hier replyen of stuur gewoon een mailtje, of msn, of bel, of sms, of kom naar het jeugdhuis, of de jeugddienst.

Grts!

13 december 2005

Promotie voeren voor de Lochtink

Er wordt veel over gezeverd, maar niemand voelt zich blijkbaar geroepen om er effectief werk van te maken: PROMOTIE.

Hieronder staan 20 zaken die kunnen gebeuren. Misschien dat zo'n lijstje inspirerend werkt ...

01/ promo via e-mail (nieuwsbrief)
02/ versturen van persberichten
03/ onze (twee)wekelijkse rubriek in de Eecloonaar
04/ invullen van agenda's en kalenders op sites of fora (alsook onze eigen site)
05/ info doorsturen naar agenda's die in kranten en magazines staan
06/ info doorsturen naar streek- en/of jongerenpublicaties (bvb TNT van jeugddienst)
07/ affiches bezorgen aan andere jeugdhuizen (op VFJ-vergaderingen of via post)
08/ affiches bezorgen aan andere jeugdverenigingen (op jeugdraad, via hun leden die in jh komen)
09/ affiches ophangen in winkels (bakkers, slagers, colruyt, tankstations, ...)
10/ affiches ophangen op fuiven en/of optredens
11/ affiches ophangen in cafés (ook voetbalkantines, frituren, pitabars, ...)
12/ affiches plakken langs de openbare weg
13/ affiches plakken op scholen
14/ affiches op het aanplakbord aan onze gevel (dat is nu nog een venster)
15/ affiches ophangen bij medewerkers thuis (aan het raam)
16/ flyers uitdelen aan de schoolpoort
17/ flyers uitdelen op fuiven
18/ flyers verspreiden in cafés
19/ flyers versturen naar leden (via post)
20/ mond-aan-mond reclame (medewerkers die praten over activiteiten, maar bvb ook via MSN)

En er zijn nog wel zaken te bedenken ... (T-Shirts, borden langs invalswegen, autostickers, ...)

Wie voelt zich geroepen om de PR van het jeugdhuis op zich te nemen? Of wie wil zich inzetten voor een werkgroep die zich daar mee bezighoud?

Laat iets weten!

We zijn vertrokken!

Bon, een blogpagina dus ... Bedoeling is dat er op deze pagina om de zoveel tijd eens wat Lochtink-nieuws wordt gepost. Er kan door bezoekers ook gereageerd worden op sommige berichten. Ik zou zeggen: probeer eens het één en ander uit!

Stand van zaken

- Repetitieruimtes. Zoals de meesten wel weten wil jeugdhuis de Lochtink in de toekomst repetitieruimtes kunnen aanbieden aan jonge bands uit de streek. Een ideale locatie werd gevonden onder de markt van Eeklo. Daar bevinden zich oude schuilkelders en die zouden er zich perfect toe lenen om er repetitieruimtes van te maken. Het schepencollege heeft alvast laten weten dat ze niet weigerachtig staan t.o.v. het idee. En nu stond op 12/12 zelfs in de krant dat ze er al een budget hebben voor uitgetrokken! Komende vrijdag staat er een vergadering rond dit thema op het programma. Hopelijk weten we daarna meer.

Veel personen hebben ook al eens gevraagd of ze niet eens mogen gaan kijken in de kelders. Tuurlijk dadde! Spreek er Jurgen eens over aan en dat komt in orde.

- Kerngroep. Op 27 december staat de allereerste vergadering van de kerngroep op het programma. Wat is die kerngroep nu precies? Wel, bedoeling is dat op kernvergaderingen alle werkgroepen aanwezig zijn. Op die manier kunnen makkelijk en duidelijk afspraken gemaakt worden. M.a.w. de kerngroep moet ervoor zorgen dat de dagelijkse werking van het jeugdhuis in goede banen wordt geleid.

Tot nu toe werd dit gedaan door de Raad van Bestuur. Die zal zich in de toekomst enkel meer bezighouden met zaken zoals financiën, personeel, toekomstvisie, ... "The boring stuff" gelijk we zeggen.

-
Oudejaarsavond. We organiseren op oudejaarsavond een walking diner. Mensen die willen komen eten: gelieve zo snel mogelijk in te schrijven! Dit kan door te betalen aan de toog, maar het makkelijkst is gewoon om het bedrag te storten op onze rekening: 001-3672065-12.

Kwestie van Communicatie

Jeugdhuis de Lochtink start z'n eigen blog! De vorige website was - om het zacht uit te drukken - compleet amateuristische rommel. Ab-so-luut niet gebruiksvriendelijk en o zo lelijk.

De site werd wel gebruikt (zie de statistieken daarvoor) en dat deed mij (Jurgen) besluiten om een blog te starten. Makkelijk om jeugdhuisweetjes op te zetten en simpel om te gebruiken.

Bedoeling is dat alle verslagen en zo hier ook ergens te vinden zijn.

Kwestie van Communicatie.

Jurgen