13 juni 2007

Jeugdhuis Beukenhof herleeft!

Iedere Meetjeslander die in de jaren tachtig en negentig regelmatig eens uitging in Eeklo zal zich waarschijnlijk nog wel levendig “jeugdhuis Beukenhof” herinneren. Eerst in de Zuidmoerstraat en later in de Stationstraat werden de meest legendarische fuiven en optredens georganiseerd. Eind de jaren negentig kwam de werking echter in financiële moeilijkheden en drong een fusie met het andere Eeklose jeugdhuis (De Media) zich op. Jeugdhuis N9 was geboren. Deze keuze bleek echter al snel nefast voor de oud-medewerkers van het Beukenhof. De N9 werd in een mum van tijd omgevormd tot een muziekclub en de jeugdhuiswerking werd volledig stopgezet.

Pas in 2005 kon er opnieuw een jeugdhuiswerking worden opgestart in Eeklo: de Lochtink opende z'n deuren in de Dullaert. Van in het begin kwamen er naast de honderden jongeren ook enkele oudgedienden van jeugdhuis Beukenhof over de vloer. In een onbewaakt moment sloegen die de handen in elkaar en werd er besloten om “de bende van weleer” nog eens samen te roepen. Onder de noemer “Beukenhof revival” wordt op zaterdag 16 juni (“Als de jong gasten examens hebben”) nog eens een fuif georganiseerd. De muziek zal worden verzorgd door enkele gerenomeerde jeugdhuisdj's van weleer: niemand minder dan Browny, Deezee, Dirk, Tonyman en RudiRudiRudiRudi zijn platenruiters van dienst.

Iedereen die nog eens de sfeer van “den goeien ouwen tijd” wil opsnuiven: op 16 juni zijn het voor een keer niet de jongeren die de plak zwaaien in de Lochtink, maar zullen het hun ouders zijn die de boel op stelten zetten.

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

tedju toch, zuust op nen dag da'k nie keune. Volgende keer een beetje vroegere reclame moakn hé sloebers. Dan kannek da in mijnen agenda plannen.

13/6/07 2:51 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Er staat een knaller van een dt-fout in jullie tekst!

"De muziek zal worden verzorgt"

Gelieve te verbeteren naar:

"De muziek zal worden verzorgd"

Merci!
Jobie Wan Kenobie

13/6/07 8:41 p.m.  
Blogger jh de Lochtink zei...

Blei dat er toch iemant de spelingsregels onder de knie geeft. :-)

Het is verbetert! ;-)

13/6/07 10:01 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

waar mensen zich allemolle druk in moakn

13/6/07 11:52 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage