21 juni 2007

Pro Pain

De Amerikaanse band Pro Pain bestaat vijftien jaar en dat zal men geweten hebben! Het hele jaar door reizen de grondleggers van de hardcore de wereld rond met hun Anniversary tournee. Enkele weken terug mochten de Eeklonaars van Days Of Betrayal mee op tour als support voor de optredens in Duitsland, Zwitserland en Nederland.

En dat is beide partijen blijkbaar goed bevallen want in samenwerking met Club Klunen en Metalzone.be komt Pro Pain nu ook eens langs in de favoriete stek van de Days Of Betrayal-leden: jeugdhuis de Lochtink. Na de passage van het Duitse Deadlock eind mei staat er nu dus opnieuw een internationale act op de Lochtink-stage.

Pro Pain speelt op dinsdag 26 juni in de Lochtink met Days Of Betrayal in het voorprogramma. Er zullen maar een beperkt aantal kaarten te koop worden aangeboden dus snel zijn is de boodschap. Info en tickets via dimebagmaarten@hotmail.com.

UPDATE - Er is nog een extra band aan de line-up toegevoegd: MAUDLIN.

19h30-20h00 -MAUDLIN
20u15-20u45 - DAYS OF BETRAYAL
21u15-22u30 - PRO-PAIN


Check ook de Myspaces van de bands: www.myspace.com/propainspace,
www.myspace.com/daysofbetrayal en www.myspace.com/maudlinrocks.

IEDEREEN DIE WIL KOMEN KIJKEN: RESERVEER NU WANT DE KAARTEN VLIEGEN DE DEUR UIT!!!!!

20 juni 2007

Voor al dedie dat interesseert ...

Wat velen niet weten is dat "jeugdhuis de Lochtink" in feite een onderdeel is van "vzw EnNu?". "Vzw EnNu?" is een vereniging die in december 2001 in Eeklo is opgericht met als doel: " Samen met jongeren vormende, culturele, sociale of sportieve activiteiten organiseren of deze op de één of andere manier ondersteunen."

Samengevat: vzw EnNu wil dingen doen voor de jeugd.

En die vzw ... daar gaat het nu precies over. Want zoals reeds gezegd is vzw EnNu? méér dan enkel en alleen de Lochtink. Naast het jeugdhuis zijn er immers ook nog andere werkingen. Er is ook een apart bestuur, er is personeel, enz ...

Om alles eens duidelijk te maken is er een kleine website (nu ja ...) gemaakt waar het één en het ander wordt uit de doeken gedaan: http://users.telenet.be/jurgendewever/vzwennu/. Dus als je wil te weten komen hoe de vork precies in de steel zit: surf daar eens naar en check it out!

En moesten er nog vragen zijn: laat maar komen!

13 juni 2007

Jeugdhuis Beukenhof herleeft!

Iedere Meetjeslander die in de jaren tachtig en negentig regelmatig eens uitging in Eeklo zal zich waarschijnlijk nog wel levendig “jeugdhuis Beukenhof” herinneren. Eerst in de Zuidmoerstraat en later in de Stationstraat werden de meest legendarische fuiven en optredens georganiseerd. Eind de jaren negentig kwam de werking echter in financiële moeilijkheden en drong een fusie met het andere Eeklose jeugdhuis (De Media) zich op. Jeugdhuis N9 was geboren. Deze keuze bleek echter al snel nefast voor de oud-medewerkers van het Beukenhof. De N9 werd in een mum van tijd omgevormd tot een muziekclub en de jeugdhuiswerking werd volledig stopgezet.

Pas in 2005 kon er opnieuw een jeugdhuiswerking worden opgestart in Eeklo: de Lochtink opende z'n deuren in de Dullaert. Van in het begin kwamen er naast de honderden jongeren ook enkele oudgedienden van jeugdhuis Beukenhof over de vloer. In een onbewaakt moment sloegen die de handen in elkaar en werd er besloten om “de bende van weleer” nog eens samen te roepen. Onder de noemer “Beukenhof revival” wordt op zaterdag 16 juni (“Als de jong gasten examens hebben”) nog eens een fuif georganiseerd. De muziek zal worden verzorgd door enkele gerenomeerde jeugdhuisdj's van weleer: niemand minder dan Browny, Deezee, Dirk, Tonyman en RudiRudiRudiRudi zijn platenruiters van dienst.

Iedereen die nog eens de sfeer van “den goeien ouwen tijd” wil opsnuiven: op 16 juni zijn het voor een keer niet de jongeren die de plak zwaaien in de Lochtink, maar zullen het hun ouders zijn die de boel op stelten zetten.

11 juni 2007

FC De Lochtink

Er is al een heel tijdje sprake van, en stilletjesaan raakt alles in orde: FC De Lochtink, de gloednieuwe voetbalploeg van het jeugdhuis, is uit de startblokken geschoten. In het najaar starten ze in een zaalvoetbalcompetitie in Sint-Laureins en in tussentijd spelen ze her en der diverse tornooitjes. Zin om zelf wat te shotten? Of speel je al in een ploeg en wil je wel eens een matchke spelen tegen FC De Lochtink? Neem dan gewoon contact op met Sam Eeckhout, de coach van de ploeg.

Bezoek ook eens hun website via www.fcdelochtink.eu. (En laat iets achter in het gastenboek!)

04 juni 2007

NIETS!

Voor de eerste keer in meer dan 10 maanden kunnen we zeggen ...

Er is echt NIETS te doen. De moment dus om gewoon eens rustig te komen babbelen, biljarten, flipperen, schaken, kaarten, kickeren, ...

Kom gewoon eens af!!!



En ondertussen maken we allehou ook nog wat reclame voor onze andere webstekjes zoals daar zijn www.myspace.com/delochtink, picasaweb.google.com/delochtink en www.delochtink.be/forum.