25 september 2006

Muziekkwis

Tijdens de Kaaifeesten - de zaterdag - organiseert Manu nog een keer een muziekkwis en deelnemers van vorige edities weten wat dat wil zeggen: een uurtje of twee kwisplezier van de bovenste plank!

Zeker afkomen! Deelnemen is gratis. We beginnen om 15u.

Tot dan!

ZESTIG UREN!

Next up: de Kaaifeesten!

Dat wordt druk druk druk! Het jeugdhuis is immers 60 uren aan één stuk open ...


Verder nog GOED NIEUWS! Onze sanitaire problemen zijn binnen een paar weken misschien verleden tijd! Er is met de huisbaas overeengekomen dat we de huidige afvoerbuizen gaan vervangen door grotere. Hopelijk brengt dat soelaas. Neem alvast afscheid van de zeven families huisvliegen die we - geef het maar toe - ondertussen allemaal een beetje in ons hart dragen.

20 september 2006

Guestdj's en Klunencafé

Nu vrijdag hebben we dj's uit jh Dino uit Lovendegem te gast. Het gaat om een nieuw initiatief van werkgroep Muziek. Andere jeugdhuizen en/of -verenigingen die ook eens zin hebben om een avondje platen te komen draaien kunnen contact opnemen met saraspanhove@hotmail.com.


En zaterdag is er Brak On Track van Club Klunen. Komt dat zien! Komt dat zien!


Bekijk ook onze volledige activiteitenkalender voor 2006. 'T zit al goe vol!

12 september 2006

Politiek debat | Bobbejaanland

Komende vrijdag organiseert de stedelijke jeugdraad een verkiezingsdebat in het jeugdhuis. Check het forum van de jeugdraad voor meer info.

En op zondag gaan we met de trein naar Bobbejaanland. 30€ all in. Iedereen die meewil: zorg gewoon dat je om 8u45 aan het station staat!

07 september 2006

Club Klunen

Iedereen kent allicht wel Club Klunen. (Zoniet: check www.clubklunen.be) Tot voor kort organiseerden zij maandelijks een metalcafé in jongerencafé Patjelli's uit de Zuidmoerstraat. Vanaf september zullen de Klunencafés echter plaatsvinden in de Lochtink. Voornaamste reden van de verhuis is het feit dat het jeugdhuis over een degelijk podium beschikt.

Meer info over de samenwerking de Lochtink - Klunen zal later nog wel volgen. Nu eerst eventjes reclame maken voor de grootste activiteit van Club Klunen: Het Meetjeslands Metalfest III. Nu zaterdag in cc De Herbakker. Afterparty in het jeugdhuis!

Jongeren zwaaien de plak in de Lochtink!

Jeugdhuis de Lochtink vierde vorig weekend de start van het tweede werkjaar met een spetterend feestweekend. Een nieuw jaar wil ook zeggen: nieuwe voornemens! En die zijn er in overvloed. De grootste verandering is het feit dat de raad van beheer van vzw EnNU niet langer het dagelijks bestuur van het jeugdhuis op zich neemt. Sinds kort is die immers volledig in handen van de jongeren uit de kerngroep. De basisgedachte van het jeugdhuis “voor jongeren, door jongeren” wordt daardoor extra kracht bij gezet.


De kerngroep is een tweewekelijks overleg tussen alle trekkers van de verschillende werkgroepen die er zijn in de Lochtink. De kerngroep heeft nu ook z'n eigen voorzitter: Wesley Van Durme (22 jaar). Welke fuiven worden er gegeven? Welke muziekstijlen komen er aan bod? Wat doen we met lastige klanten? Vanaf nu zijn het de jongeren zelf die de touwtjes in handen hebben. Tot op een bepaalde hoogte natuurlijk. Want het bestuur van vzw EnNu blijft zich de financiële kant van de zaak aantrekken en staat de kerngroep altijd bij met raad en daad. Daarnaast is er ook nog de fulltime beroepskracht waarop steeds beroep kan worden gedaan.


Omdat die dagelijkse beslommeringen niet meer door hen moeten opgevolgt worden krijgen de EnNu-bestuurders (die evenwel nog allemaal medewerkers van de Lochtink blijven) nu ook de tijd om zich bezig te houden met projecten en initiatieven naast de jeugdhuiswerking. Zo zijn er oa plannen om actief werk te maken van repetitieruimtes in Eeklo.