31 januari 2006

Er is er één jarig ...

Hoera hoera!

Freddy, Jo en Sven geven nu zaterdag een verjaardagsfeestje in de Lochtink. Iedereen is welkom! Kom eens langs! Er zullen een paar goei dj's draaien, er zijn hapjes en er is een vat om 23u30. Wat moet een mens meer hebben?


Zondag liet de Lochtink zich ook nog eens van zijn sportiefste kant zien. Er was een poolwedstrijd in en tegen jh Opsenter uit Sint-Laureins en na een zéér spannende strijd werd het ... 3 - 4 in het voordeel van de Lochtink!! Proficiat!

27 januari 2006

groepje gezocht!

Gezocht: muziekband die GRATIS wil spelen tijdens de inhuldiging van een afvalmonument op donderdag 30, vrijdag 31 maart of zaterdag 1 april. Interesse? Let us know! Locatie van de gig: het Herbakkersplein.

Het is een initiatief van de stedelijke milieudienst en kadert in de anti-zwerfvuilactie die de laatste twee weken van maart in Eeklo plaatsvinden. Wat ons betreft: alles kan en alles mag! Een half uurtje muziek zou al volstaan.

23 januari 2006

Drukke vrijdag

Komende vrijdag proberen we eens iets nieuws uit! We organiseren om 17u de allereerste AFTER SCHOOL GIG. De band "N for N" uit Hamme komt met het nodige enthousiasme het weekend inzetten. Kom eens langs!

Rond 19u is het verzamelen geblazen op de parking want we trekken op jeugdhuizentocht. Eerst richting Maldegem (Redekiel), dan naar Knesselare ('t Effect) en we sluiten af in Zomergem (Messink). Zin om mee te gaan? Kom gewoon af!

Tot vrijdag!

Den overkant

Het jeugdhuis zit nogal krap gehuisvest en daarom is er al een poosje sprake van het in gebruik nemen van "den overkant". We zouden er graag degelijke fietsrekken zetten, een hangruimte creëren en containers plaatsen die kunnen gebruikt worden als stockage- of eventueel zelfs vergaderruimte.

Dat stukje grond mogen we natuurlijk niet zomaar inpalmen en er is al heel wat overleg geweest met het stadsbestuur en de stadsdiensten. De eerste resultaten zijn sinds deze morgen zichtbaar: al het onkruid werd verwijderd en alle putten zijn mooi opgevuld met grind. Het ziet er proper uit. En we gaan dat zo proberen te houden.

20 januari 2006

http://www.lochtinkkalender.tk/

Makkelijker dan ooit!

http://www.lochtinkkalender.tk/

Iemand zin om een logo/banner te maken hiervoor? Stuur maar door!

17 januari 2006

Gratis drank!

Jawel! Free drinks! En het is geen kippensoep deze keer!

"Pick-up" organiseert komende zaterdag (21/01) een soort van lezing van twee jonge mensen die enkele jaren terug met een geitje (nen deux chevaux, ja) rond de Middellandse Zee zijn gereden. Om wat extra volk te lokken geven ze gratis drankjes weg aan alle aanwezigen! Kom eens luisteren want het is in feite wel interessant.



Info over de twee avonturiers is te vinden op www.vooruitmetdegeit.nl. Wil je iets meer weten over het "Pick-Up"-project? Hier kan je er meer over lezen. Ze hebben trouwens een site ook (www.makeityourself.be) maar daar is voorlopig nog niet veel op terug te vinden.

Trouwens, over gratis drank gesproken, wanneer je als medewerker regelmatig eens een handje toesteekt achter de toog krijg je per gewerkt uur een drankbonnetje. Een afrekening op het einde van de maand kan voor sommigen dertig of meer bonnetjes betekenen! Meer dan voldoende om eens een avondje uit te zetten ...

10 januari 2006

Festival organiseren?

Heb je zin om deze zomer een origineel festival te organiseren? Dan is dit hier misschien wel iets voor jou! De stichting P&V heeft 3 keer 25.000€ veil voor originele festivalvoorstellen. Er zijn slechts drie voorwaarden:

  • de organisatie moet in samenwerking zijn met een jeugdhuis. (In dit geval de Lochtink dus)

  • er moet een gedetailleerd voorstel geschreven en ingediend worden.

  • het festival moet daadwerkelijk georganiseerd worden. (Tss 1 juli en 15 september)

De Lochtink wil meedoen! Maar de ideeën moeten wel van jullie komen! Zie je het zitten om een heus festival uit de grond te stampen? Zet het op papier en bezorg ons je concept! Tegen eind februari moeten alle voorstellen binnen zijn. Het is mogelijk dat we meerdere keren een aanvraag doen. Of dat we verschillende concepten combineren. Half maart beslissen we met welke concepten we willen deelnemen.


Wat moeten we weten?

1/ Naam van het festival

2/ Datum(s)

3/ Locatie

4/ Omschrijving – Waarom is dit festival “anders” dan de rest?

5/ Details – Hoeveel podia? Welke bands? Hoeveel volk wil je?

6/ Begroting – Schatten van kosten

7/ Medewerkers – Hoeveel volk zou je nodig hebben? Heb je al namen?


Alles mag kort en bondig. Alleen moet het duidelijk zijn dat er over nagedacht is.


Meer informatie over het project is te vinden op www.spot-on.be.


09 januari 2006

Mindless en Southern Voodoo | Birdwatch

Er staan weer twee zeer leuke activiteiten op til.

Zaterdag 14 januari organiseren we een dubbeloptreden. Eerste band van de avond is Mindless. Info over hen op hun site.

Headliner van de avond is Southern Voodoo. Die mannen staan momenteel op 11 in de Jimlist. Meer over deze rockers op www.southernvoodoo.com.

Vanaf 20 uur!

De dag erna - op zondag 15 januari dus - trekken we onze botten aan en nemen we onze verrekijker mee en gaan we naar vogeltjes gaan kijken. We vertrekken om 13u en trekken de Meetjeslandse polders in. Het is eens een andere manier om de zondagmiddag door te brengen! Kom gewoon langs! Info en inschrijven bij Jurgen. (Het is echt een aanrader!)

Op een ander

De Lochtink vaardigde op vrijdag 6 januari een ploeg af voor de quiz die KSA Maldegem organiseerde in hun lokalen.

Net geen 70 ploegen deden er mee en het Eeklose jeugdhuis werd ... 8e! Een zeer mooie uitslag voor het team van Wesley, Tom, Manu en Wendy. Proficiat!

En we kregen nog een paar andere uitnodigingen om met iets mee te doen:

- op 29/01 nodigt Opsenter ons uit om een matchke te poolen. 7 tegen 7. Wie wil meedoen? Let us know!

- op 11/02 organiseert Chiro Sint-Jozef een minivoetbaltornooi. Wie trekt de sportsloefen aan?

01 januari 2006

Kom eens langs!

Zondag 08 januari is iedereen welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Van 9u tot 12u.

Om 15u start de eerste Lochtinkquiz van 2006.