14 juli 2007

Zomerverlof

11 juli 2007

Het laatste weekend ...

Het jeugdhuis gaat dicht voor een paar weken ... maar niet vooraleer we er nog eens ferm zijn ingevolgen! Vrijdag is er een soort van Soldenparty waarbij we alle drank die op moet proberen verpatsen aan belachelijk lage prijzen, en zaterdag organiseren Michael B en Wesley VD samen een verjaardagsfuif waar de brokken gaan afvliegen.



Kom nog eens af naar het jeugdhuis! Want het is na dit weekend pas terug open op woensdag 8 augustus!

02 juli 2007

Vacature bij vzw EnNu?

vzw EnNu? zoekt ...
ENTHOUSIASTE EN POLYVALENTE JEUGDWERKER

Vzw EnNu? is een Eeklose organisatie die opgericht is eind 2001. Het doel van de vzw is om samen met jongeren sociale, culturele of sportieve activiteiten te organiseren óf hen daarbij te ondersteunen. In 2005 richtte vzw EnNu? in samenwerking met het Eeklose stadsbestuur jeugdhuis de Lochtink op. Tot op de dag van vandaag is de Lochtink veruit de grootste werking binnen de vzw. Er staan echter verschillende nieuwe projecten op til. Één daarvan gaat van start op 1 september. Het betreft een zogenaamd "brede school project" waarbij vzw EnNu? samenwerkt met de stedelijke jeugddienst en de drie Eeklose middelbare scholen. De werktitel van het project is voorlopig "de Serre". Het algemeen doel is samen te vatten als "jongeren (12 tot 14 jaar) toeleiden naar vrijwilligerswerk".

FUNCTIE:
– De nieuwe medewerker zal zich hoofdzakelijk moeten bezig houden met het opstarten (!), uitwerken en coördineren van het nieuwe brede school project. Er zal daarvoor moeten samengewerkt worden met diverse actoren zoals de directies van de verschillende scholen, de stedelijke jeugddienst, jongeren uit de eerste graad middelbaar onderwijs, vrijwilligersverenigingen, enz ...
– Daarnaast is het ook de bedoeling dat de nieuwe medewerker actief meedraait in de jeugdhuiswerking van de Lochtink: ondersteunen van werkgroepen, activiteiten organiseren, toog doen, enz ...

PROFIEL:
– Je beschikt over een hoger diploma van het korte type in een sociale richting OF gelijkwaardig door ervaring in jeugdwerk.
– Je woont in de streek rond Eeklo.
– Je bent creatief, weet van aanpakken en kan zelfstandig werken.
– Je bent flexibel qua werkuren. Frequent weekend- en avondwerk is eigen aan de job!
– Je hebt kennis van de moderne communicatiemiddelen (mail, Web 2.0, ...) en bent in staat om een vlotte tekst op papier te zetten. Kennis van grafische software is een pluspunt.
– Je kan enthousiast maar diplomatisch communiceren met oa de stedelijke administratie, met de schooldirecties, met buurtbewoners, met vrijwilligers en met jongeren.

AANBOD:
– Full-time contract (38u) van één jaar, te beginnen op 1 september 2007. (Mogelijks verlengbaar.)
– Verloning volgens PC 329 (sociaal-cultureel werk).
– Leuke en veelzijdige job in een aangename werkomgeving.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht op volgend e-mailadres: bspdeserre@gmail.com. De vacature is ook online terug te vinden op de site van het jeugdhuis: delochtink.blogspot.com. Sollicitatiebrief en CV dienen binnen te zijn vóór 01/08/07 op Dullaert 1a, 9900 Eeklo of op bovenstaand e-mailadres. De selectieproeven en het persoonlijk gesprek zijn gepland op 07/08/07.

Finalisten "De Felle Mann" + Roadkill

De vier finalisten van de Lochtink-poolcompetitie zijn gekend! Tommy Bruggeman, Roeland De Grootte, Manu Vermeersch en Jurgen De Wever zullen binnenkort onder elkaar moeten strijdenwie zich de beste speler van de Lochtink mag noemen. Een precieze datum ligt nog niet vast, maar het zal waarschijnlijk wel eind augustus worden.

Verder kunnen we melden dat het ook dit weekend nog lekker rustig zal zijn in de Lochtink. Maar in Adegem daaraantegen zal het op zaterdag 7/7 stuiven als nooit tervoren. Kim Overmeire, één van de kernmedewerkers van het jeugdhuis, organiseert daar immers voor de eerste keer het Roadkill-festival. Allen daarheen!

Bekijk de Myspace van Roadkill voor meer info: www.myspace.com/roadkill2007.